Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Wat hebben schoonmakers en afpersing met bitcoins met elkaar te maken? Bekijk aflevering 4 van de “Digitaal Veilig Ondernemen”

schoonmakers en afpersing en bitcoins

In de videoserie Digitaal Veilig Ondernemen onderzoeken we de digitale veiligheid van mkb-bedrijven. Cybersecurityredacteur Jan Meijroos bezoekt diverse ondernemers en branchevertegenwoordigers door heel Nederland om te ontdekken hoe zij omgaan met de uitdagingen van digitale werken en informatiebeveiliging. Deze keer reist hij af naar Deurne voor een bezoek aan schoonmaakbedrijf Variant én steekt hij zelf natuurlijk ook even de handen uit de mouwen: zuigen, stoffen, poetsen en dweilen dus!

In aflevering 4 voelen we Ramon Haazen aan de tand, directeur van Variant. Zijn bedrijf werkt al jaren digitaal. Maar men doet meer. Zo heeft Ramon een app ontwikkeld voor de schoonmaakbranche. Tijdens de betaversie werd de app gehackt, en eisten de cybercriminelen een bedrag in bitcoin. Hoe dat is af gelopen vertelt hij in deze uitzending.

Rick van der Gaag, van branchevereniging Schoonmakend Nederland roept zijn leden toch vooral op vandaag nog te beginnen met het op orde krijgen van cybersecurity. Zeker met het oog op de aankomende Cyberbeveiligingswet (ook wel bekend als de NIS2-richtlijn).

Kijk meer afleveringen van Digitaal Veilig Ondernemen!

Ervaringen delen & adviezen geven

Met “Digitaal Veilig Ondernemen” willen we niet alleen inzicht bieden in de praktijken van verschillende sectoren, maar ook concrete tips en adviezen geven aan ondernemers en IT-professionals. Door de ervaringen en expertise van anderen te delen, hopen we bij te dragen aan een veiliger digitaal landschap voor alle mkb-bedrijven.

Techone ontvangt als eerste bedrijf in Nederland het NIS2 Quality Mark-certificaat
Interview Forvis Mazars: ‘Cybersecurity moet een doorlopend proces zijn, net zoals je wekelijkse financiële status’
ABN AMRO peilt cyberveiligheid in de bouwsector
Bestel hackers online! Serieus gevaarlijk
De Europese Commissie verzoekt 23 lidstaten volledige implementatie van NIS2 richtlijn