Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Woningcorporaties gehackt? Bekijk aflevering 3 van de videoserie “Digitaal Veilig Ondernemen”

In de videoserie Digitaal Veilig Ondernemen onderzoeken we de digitale veiligheid van mkb-bedrijven. In deze informatieve reeks bezoekt onze cybersecurityredacteur Jan Meijroos diverse bedrijven en branchevertegenwoordigers door heel Nederland om te ontdekken hoe zij omgaan met de uitdagingen van digitale werken en informatiebeveiliging. Deze keer reist hij af naar Delft voor een bezoek aan woningcorporatie Vidomes én doet hij ter plaatste aan het creëren van cyber-awareness!

In aflevering 3 gaan we uitgebreid in gesprek met Tineke de Vries, business adviseur Informatisering & Digitalisering bij Vidomes. We praten over digitale vaardigheid en bedachtzaam zijn op privacy en security. Ook maakt men bij Vidomes gebruik van e-learingtools en stuurt men regelmatig (test)phisingmails om het personeel scherp te houden. Met adviseur sectorontwikkeling Erik van Assen van Aedes spreken we over de aankomende cyberwet NIS2, ketenverantwoordelijk en over acht (!) corporaties die in 2023 gehackt zijn. Wat kan de branche van deze incidenten leren?

Met “Digitaal Veilig Ondernemen” willen we niet alleen inzicht bieden in de praktijken van verschillende sectoren, maar ook concrete tips en adviezen geven aan ondernemers en IT-professionals. Door de ervaringen en expertise van anderen te delen, hopen we bij te dragen aan een veiliger digitaal landschap voor alle mkb-bedrijven.

Cybersecurity in de bouwwereld: ‘IT-processen op orde hebben, bespaart op de lange termijn geld’
Wat hebben schoonmakers en afpersing met bitcoins met elkaar te maken? Bekijk aflevering 4 van de “Digitaal Veilig Ondernemen”
Folkwin Poelman van Nexis: ‘Wij zorgen voor een one-stop-shop voor cybersecurity-innovatie’
Techone en Samen Digitaal Veilig werken samen aan de implementatie van NIS2
NIS2 ingangsdatum: 1 juli 2025!?