Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Wat hebben schoonmakers en afpersing met bitcoins met elkaar te maken? Bekijk aflevering 4 van de “Digitaal Veilig Ondernemen”

schoonmakers en afpersing en bitcoins

In de videoserie Digitaal Veilig Ondernemen onderzoeken we de digitale veiligheid van mkb-bedrijven. Cybersecurityredacteur Jan Meijroos bezoekt diverse ondernemers en branchevertegenwoordigers door heel Nederland om te ontdekken hoe zij omgaan met de uitdagingen van digitale werken en informatiebeveiliging. Deze keer reist hij af naar Deurne voor een bezoek aan schoonmaakbedrijf Variant én steekt hij zelf natuurlijk ook even de handen uit de mouwen: zuigen, stoffen, poetsen en dweilen dus!

In aflevering 4 voelen we Ramon Haazen aan de tand, directeur van Variant. Zijn bedrijf werkt al jaren digitaal. Maar men doet meer. Zo heeft Ramon een app ontwikkeld voor de schoonmaakbranche. Tijdens de betaversie werd de app gehackt, en eisten de cybercriminelen een bedrag in bitcoin. Hoe dat is af gelopen vertelt hij in deze uitzending.

Rick van der Gaag, van branchevereniging Schoonmakend Nederland roept zijn leden toch vooral op vandaag nog te beginnen met het op orde krijgen van cybersecurity. Zeker met het oog op de aankomende Cyberbeveiligingswet (ook wel bekend als de NIS2-richtlijn).

Kijk meer afleveringen van Digitaal Veilig Ondernemen!

Ervaringen delen & adviezen geven

Met “Digitaal Veilig Ondernemen” willen we niet alleen inzicht bieden in de praktijken van verschillende sectoren, maar ook concrete tips en adviezen geven aan ondernemers en IT-professionals. Door de ervaringen en expertise van anderen te delen, hopen we bij te dragen aan een veiliger digitaal landschap voor alle mkb-bedrijven.

NIS2 datum 1 juli creëert beweging: Veel bedrijven sluiten zich aan bij Samen Digitaal Veilig
Cybersecurity in de bouwwereld: ‘IT-processen op orde hebben, bespaart op de lange termijn geld’
Folkwin Poelman van Nexis: ‘Wij zorgen voor een one-stop-shop voor cybersecurity-innovatie’
Techone en Samen Digitaal Veilig werken samen aan de implementatie van NIS2
NIS2 ingangsdatum: 1 juli 2025!?