Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

NIS2 datum 1 juli creëert beweging: Veel bedrijven sluiten zich aan bij Samen Digitaal Veilig

In de afgelopen weken hebben zich al veel nieuwe bedrijven aangemeld bij Samen Digitaal Veilig, nu de invoeringsdatum van de NIS2 bekend is gemaakt. Bedrijven realiseren zich dat het cruciaal is om op tijd te beginnen met de implementatie van de nieuwe regelgeving. Dit toont aan dat de urgentie breed wordt gevoeld en dat bedrijven in beweging komen om hun digitale veiligheid op orde te brengen. Kom ook in actie: NIS2-project kost 6-9 maanden. Het is slim om nu te beginnen!

Ook het regeerakkoord van vorige week (17 september) bevestigde dat de invoeringsdatum van de NIS2 in Q3 2025 zal zijn. Het is dus cruciaal om zo snel mogelijk te beginnen met de voorbereidingen. De implementatie van een NIS2 project duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. Wacht dus niet langer en start vandaag nog met de eerste stappen.

Voor wie is dit van belang?

Val jij onder de 10.000 essentiële en belangrijke bedrijven die aan de NIS2 moeten voldoen? Dan staat je een omvangrijk project te wachten. Ook als je behoort tot de 50.000 leveranciers van deze bedrijven, is het belangrijk om aan te tonen dat je veilig werkt. Een systematische aanpak en certificering, zoals het NIS2 Quality Mark, zijn essentieel.

Gratis webinars en checklists

Op samendigitaalveilig.nl kun je je inschrijven voor kosteloze NIS2-webinars. Hierin ontvang je alle details en krijg je een handige NIS2 checklist om je op weg te helpen. Samen Digitaal Veilig bereikt inmiddels via 83 brancheorganisaties en 50 kennis- en marktpartijen meer dan 140.000 bedrijven. Zorg ervoor dat jouw bedrijf klaar is voor de deadline van 1 juli 2025!

Bezoek www.samendigitaalveilig.nl/webinars voor meer informatie en om je direct in te schrijven.

FBI: ruim 200.000 apparaten risico via botnetwerk
Cybersecurity in de bouwwereld: ‘IT-processen op orde hebben, bespaart op de lange termijn geld’
Wat hebben schoonmakers en afpersing met bitcoins met elkaar te maken? Bekijk aflevering 4 van de “Digitaal Veilig Ondernemen”
Folkwin Poelman van Nexis: ‘Wij zorgen voor een one-stop-shop voor cybersecurity-innovatie’
Techone en Samen Digitaal Veilig werken samen aan de implementatie van NIS2