Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Nieuwe subsidieportal voor cybersecurity: vind snel de juiste financiering

Nieuwe subsidieportal voor cybersecurity - Samen Digitaal Veilig

Vanaf 1 oktober is er een nieuwe tool beschikbaar die het voor bedrijven en onderzoeksinstellingen eenvoudiger maakt om subsidies te vinden voor hun cybersecurityprojecten. De Cybersecurity Funding Portal, ontwikkeld door dcypher en NEXIS NCC-NL, verzamelt alle informatie over Nederlandse en Europese innovatiesubsidies op één centrale plek.

Sneller naar de juiste subsidie

Het vinden van de juiste financiering voor cybersecurity kan een tijdrovende klus zijn, door de vele opties op regionaal, nationaal en Europees niveau. Met de nieuwe portal kunnen ondernemers echter snel en eenvoudig subsidies vinden die bij hun projecten passen. Dankzij handige filters krijg je direct inzicht in beschikbare budgetten, deadlines en voorwaarden. Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op waar het echt om draait: innovatie en ondernemen.

Hulp op maat

Naast het bieden van overzichtelijke informatie over subsidies, kunnen ondernemers ook rekenen op persoonlijke ondersteuning van experts. Deze adviseurs begeleiden bedrijven bij het selecteren van de juiste financieringsmogelijkheden en helpen bij het aanvraagproces.

Over de ontwikkelaars

De portal is een samenwerking van dcypher, een platform voor cybersecuritykennis en -innovatie, en NEXIS NCC-NL, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Cybersecurity. Beide organisaties zetten zich in om de digitale veiligheid en innovatie in Nederland te bevorderen.

‘Denk niet vanuit een compliance-gedreven maar vanuit een weerbaarheid-gedreven benadering’
NIS2 registratie: versterk je cyberveiligheid
NIS2 Quality Mark nu beschikbaar voor heel Europa
Lennart Pikaart: ‘Continu inzicht in je eigen securitypositie én je ketenpartners is essentieel’
Hugo van Aardenne: ‘wetgeving gaat uit van continue beveiliging’