Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Hoe cyberveilig is drukkerij SNEP uit Eindhoven? Bekijk aflevering 2 van de videoserie “Digitaal Veilig Ondernemen”

Digitaal Veilig Ondernemen

Digitaal Veilig Ondernemen is een informatieve serie waarin we de digitale veiligheid van mkb-bedrijven onderzoeken. In deze reeks bezoekt onze cybersecurityredacteur Jan Meijroos diverse bedrijven en branchevertegenwoordigers door heel Nederland om te ontdekken hoe zij omgaan met de uitdagingen van digitale werken. Deze keer strijkt hij neer in Eindhoven. Daar bezoekt hij drukkerij SNEP én steekt zelf ook zijn handen uit de mouwen.

In aflevering 2 gaan we uitgebreid in gesprek met directeur Ronald Snep over de do’s en dont’s van informatiebeveiliging bij zijn drukkerij én het gevaar van gehackt te worden. Ook spreken we Xander van Beekum werkzaam voor het KVGO (Koninklijk Verbond voor Grafische Ondernemingen); de brancheorganisatie voor alle bedrijven in de grafimedia en sign sector in Nederland. Hoe kijkt hij naar de cybervolwassenheid van de brancheleden?

Met “Digitaal Veilig Ondernemen” willen we niet alleen inzicht bieden in de praktijken van verschillende sectoren, maar ook concrete tips en adviezen geven aan ondernemers en IT-professionals. Door de ervaringen en expertise van anderen te delen, hopen we bij te dragen aan een veiliger digitaal landschap voor alle mkb-bedrijven. In de eerste aflevering bezochten we Van Dijk Hoogland BV; een familiebedrijf dat zich bezighoudt met grondverzet, cultuurtechniek en loonwerk. We spraken toen met eigenaresse Danielle van Dijk en met Gerwin Otten van Cumela; de branchevereniging voor groen, grond en infra.

Folkwin Poelman van Nexis: ‘Wij zorgen voor een one-stop-shop voor cybersecurity-innovatie’
Techone en Samen Digitaal Veilig werken samen aan de implementatie van NIS2
NIS2 ingangsdatum: 1 juli 2025!?
Wat verandert er in de toeleveringsketen van NIS2-bedrijven? Het DTC heeft je mening nodig!
Murat Aktan van EY: ‘Met de introductie van NIS2 kun je cybersecurity ook zien als een toegevoegde business value’