Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

evofenedex en Samen Digitaal Veilig bundelen krachten tegen cybercriminaliteit

evofenedex en Samen Digitaal Veilig tegen cybercriminaliteit

evofenedex, de ondernemersvereniging voor handel en logistiek, heeft een belangrijke stap gezet in het versterken van de digitale veiligheid van haar leden. Tijdens een officieel tekenmoment heeft evofenedex zich aangesloten bij Samen Digitaal Veilig, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW, dat inmiddels al 83 brancheorganisaties heeft verwelkomd. Met deze aansluiting wordt Samen Digitaal Veilig nu ondersteund door organisaties die in totaal 140.000 bedrijven vertegenwoordigen.

Cybercriminaliteit

Met deze samenwerking wil evofenedex haar 10.000 leden (bedrijven in handel en logistiek) beter voorbereiden op de toenemende dreigingen van cybercriminaliteit en datalekken binnen de sector. In een tijd waarin digitalisering een centrale rol speelt in bedrijfsprocessen, is het beschermen van digitale informatie cruciaal voor de continuïteit van de bedrijfsvoering. Dankzij de samenwerking met Samen Digitaal Veilig zal evofenedex bedrijven in de handel en logistiek voorzien van kennis, tools en praktische ondersteuning om digitale risico’s effectief te beheersen.

“De veiligheid van digitale bedrijfsinformatie is een prioriteit voor onze leden. Door samen te werken met Samen Digitaal Veilig kunnen we onze leden nog beter begeleiden in het veilig digitaliseren van hun bedrijfsprocessen,” stelt Anneloes van Klaveren, adviseur digitalisering van evofenedex.

Aan de slag met verbeteren van cybersecurity

De samenwerking richt zich op het aanbieden van een online platform met voorlichtingssessies, trainingsvideo’s en advies voor de leden van evofenedex. Bedrijven kunnen hier terecht voor ondersteuning op het gebied van digitale veiligheid en up-to-date informatie over onder andere de toekomstige NIS2-cybersecuritywetgeving. Het volledige aanbod is beschikbaar op de website.

De officiële ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats in het hoofdkantoor van evofenedex. Dit markeert het begin van een samenwerking die gericht is op het verhogen van de digitale weerbaarheid van bedrijven in de handel en logistiek.

Met deze samenwerking wil evofenedex haar leden de best mogelijke ondersteuning bieden in een steeds veranderende digitale wereld.

Cybersecurity in de bouwwereld: ‘IT-processen op orde hebben, bespaart op de lange termijn geld’
Wat hebben schoonmakers en afpersing met bitcoins met elkaar te maken? Bekijk aflevering 4 van de “Digitaal Veilig Ondernemen”
Folkwin Poelman van Nexis: ‘Wij zorgen voor een one-stop-shop voor cybersecurity-innovatie’
Techone en Samen Digitaal Veilig werken samen aan de implementatie van NIS2
NIS2 ingangsdatum: 1 juli 2025!?