Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

De invloed van cybersecurity op het maakproces van ING-desks, loungebanken in Schiphol en kantoormeubels van Booking.com! Bekijk aflevering 6 van “Digitaal Veilig Ondernemen”

Interieurbouw DVO video

In de videoserie Digitaal Veilig Ondernemen onderzoeken we de digitale veiligheid van mkb-bedrijven. Cybersecurityredacteur Jan Meijroos bezoekt ondernemers en branchevertegenwoordigers en kijkt hoe zij omgaan met digitaal werken en informatiebeveiliging. Deze keer reist hij naar Haarlem voor een bezoek aan interieurbouwer INTOS. Hij krijgt een rondleiding maar moet daarvoor wel… clownsschoenen aan?

In aflevering 6 praten we met Matthijs Lisser, Head of Finance & IT van INTOS Interior Solutions. Het bedrijf maakt bureaus, loungebanken, tafels en desgewenst een complete inrichting van bedrijfsrestaurants en kantines voor grote organisaties door heel Nederland. De passie voor het ambachtelijk maakwerk en het gebruik van IT gaan er hand in hand.

Ook gaan we in gesprek met Kees Hoogendijk, directeur van Koninklijke CBM; de brancheorganisatie die zich inzet voor interieurbouwers, meubelmakers en toeleveranciers. Kees vertelt over brancheleden die door een hack soms wel meer dan een week stil kwamen te liggen. Voorts hamert hij op goed wachtwoordbeleid en het belang van het NIS2 Quality Mark; de norm die aansluit bij de aankomende Cyberbeveiligingswet (NIS2 richtlijn). Bekijk de video voor de complete interviews.

Meer ondernemers aan het woord? Bekijk hier de 5 vorige afleveringen van Digitaal Veilig Ondernemen:
Ervaringen delen & adviezen geven

Met “Digitaal Veilig Ondernemen” willen we niet alleen inzicht bieden in de praktijken van verschillende sectoren, maar ook concrete tips en adviezen geven aan ondernemers en IT-professionals. Door de ervaringen en expertise van anderen te delen, hopen we bij te dragen aan een veiliger digitaal landschap voor alle mkb-bedrijven.

NIS2 gaat vandaag van start in Europa – België en Kroatië lopen voorop
‘Denk niet vanuit een compliance-gedreven maar vanuit een weerbaarheid-gedreven benadering’
NIS2 registratie: versterk je cyberveiligheid
NIS2 Quality Mark nu beschikbaar voor heel Europa
Lennart Pikaart: ‘Continu inzicht in je eigen securitypositie én je ketenpartners is essentieel’